Ga zitten, materialen voor tuinmeubelen

Loungeset

Het assortiment tuinmeubelen is enorm. Of het nu gaat om een ​​stapelbare kunststof stoel of massief houten meubelen, de beslissende factor is welk materiaal het beste bij uw wensen past. Meubels van ijzer en staal zijn stijlvol, stabiel en duurzaam, maar kunnen behoorlijk zwaar worden als ze worden gedragen. Ze staan ​​meestal op smalle voeten. Om te voorkomen dat ze in de grond wegzakken, kunt u ze het beste op een stevige vloerbedekking plaatsen. Zonder zitkussens voelen ze koud aan, maar bij blootstelling aan de zon kunnen ze flink opwarmen. Om te voorkomen dat ze gaan roesten, moeten ze worden gegalvaniseerd en gepoedercoat. Tenzij je roestvrij staal gebruikt, dat is roestvrij. Aluminium is bovendien onderhoudsvrij: het meubel is uiterst gemakkelijk te vervoeren, geschikt voor alle weersomstandigheden en gemakkelijk te onderhouden.

Houten meubelen zijn er voor alle smaken. Het materiaal, waarmee gemakkelijk te werken is, laat ook ruimte voor je eigen creatieve experimenten. De kleur kan ook naar wens worden veranderd. Hout is echter niet weerbestendig, dus de oppervlaktebescherming (lak of glazuur) moet regelmatig vernieuwd worden. Een uitzondering vormen meubels van tropisch hout. In het voorjaar schrob je ze gewoon met neutrale zeep. Als je wilt voorkomen dat de kleurtint verandert van honinggeel naar zilvergrijs, moet je hem ook regelmatig oliën. Om het regenwoud te beschermen, moet u bij de aankoop zeker letten op het FSC-keurmerk. De Forest Stewardship Council garandeert dat het hout afkomstig is uit milieuvriendelijk, duurzaam en maatschappelijk verantwoord bosbeheer. Een even duurzaam alternatief is de robinia uit Noord-Amerika.

Rieten meubelen ademen de charme van de mediterrane manier van leven. Ze zijn echter niet weerbestendig. Van een enkele regenbui hebben ze geen last, maar ze zijn beter af op overdekte balkons en terrassen of in de serre. Een weerbestendig alternatief is de gepatenteerde Hularo-vezel, die is gemaakt van plastic maar eruitziet als rieten meubels.

Kunststof is relatief goedkoop, maar alleen hoogwaardig materiaal is bestand tegen afwisselende baden tussen regen, zon en kou. Slecht verwerkt, kan het snel broos worden en kunnen de kleuren vervagen. Zorg er ook voor dat scharnieren, schroeven en veren stabiel en roestvrij zijn. Anders heeft kunststof weinig onderhoud nodig en weegt het niet veel, ideaal voor snelle stoelwisselingen.

Ga zitten, materialen voor tuinmeubelen
Schuiven naar boven