Is het de moeite waard om oudere jachten te huren?

Jacht

Er is me vaak gevraagd: “Zou je met dit jacht willen zeilen?” en werd getoond aan het oudere jacht. Toen antwoordde ik: Ja, ik zou zeilen! Maar zou ik ze aanraden?

Er zijn veel jachten, kijk bijvoorbeeld eens op brug-jachtverhuur.nl, die verleidelijk zijn om te charteren vanwege de zeer lage prijs en de meeste zijn meer dan 10 of 15 jaar oud. De operators doen er alles aan om alles op orde te houden, maar zoals het spreekwoord zegt: “het oude wordt nooit nieuw” en de kans op falen is altijd groter dan bij nieuwere jachten.

Specificaties van oudere jachten

Zelfs als het jacht een algemene opknapbeurt heeft ondergaan en veel belangrijke apparatuur is vervangen (bijvoorbeeld de zeilen, de installaties of de motor), zijn er nog steeds veel details die op de werf zijn geïnstalleerd (een pomp, een klep of een eenvoudige schroef). Je moet er dus rekening mee houden dat niet alles perfect zal zijn. Waarom zou ik deze boot charteren? De bemanning is hier belangrijk. Als er meerdere ervaren zeilers onder ons zijn, twijfel ik er niet aan. Bij pech is het met zo’n crew makkelijker en kun je de situatie ook met anderen bespreken – “twee hoofden zijn beter dan één”. Elke keer als ik op een oud jacht ga, zeg ik: als je zoveel jaren hebt gevaren en steeds naar de haven terugkeert, waarom zou deze keer dan anders zijn? Je blijft terugkomen.

Met wie varen?

Als u echter zou zeilen met vrienden die niet veel ervaring hebben, kinderen op het jacht zijn of gewoon een bemanning die een hogere standaard verwacht dan toeristen, moet u een nieuwer model kiezen. Het zou gemakkelijker te beheren, minder vervelend en gewoon comfortabeler zijn. Soms is net iets meer betalen al genoeg om een ​​nieuwer jacht te huren.

Kortom, wees niet bang voor oudere jachten zolang je weet dat de lagere standaard voldoet aan de verwachtingen van de bemanning. Aan de andere kant staan ​​ze soms een iets hogere prijs toe op een nieuwer jacht wanneer de verwachtingen van de bemanning hoger zijn. Het verschil van een paar euro per persoon is echt geen hoge prijs voor de voldoening van een geslaagde vakantie.

Is het de moeite waard om oudere jachten te huren?
Schuiven naar boven