Redenen waarom u uw vakantie op Corsica zou moeten doorbrengen

Zee

Er zijn reisbestemmingen die je bezoekt en je denkt: “Waarom was ik hier niet veel eerder?” Corsica is daar zeker een van. Je reist door de wereldgeschiedenis en vergeet soms welke paradijzen op slechts twee uur vliegen van Duitsland liggen. En als ik je nog niet overtuigd heb met mijn favoriete excursietips in het noorden van Corsica, wil ik je vandaag 5 redenen geven waarom je misschien je volgende vakantie Corsica zou moeten doorbrengen.

Slechts 2 uur vliegtijd

Hoe langer en vaker ik reis, hoe meer ik korte vluchttijden waardeer. Want hoe graag ik ook in de lucht ben, er is zeker iets leukers dan meer dan 10 uur in een smalle vliegtuigstoel te worden geperst. Twee uur lang uit het raam staren, de blauwe zee over je heen zien razen en genieten van de spectaculaire nadering van bijvoorbeeld de bergen van Corsica.

Aankomst met eigen camper per veerboot via Italië. Ik wil dat zeker nog een keer doen als ik er eindelijk het perfecte voertuig voor heb gevonden.

Het eten

Ik moet toegeven dat ik het als vegetariër niet zo makkelijk heb met de Franse keuken. Ook al is er hier de laatste tijd veel gebeurd (en ik eet ook wel eens vis), het is niet zo makkelijk om altijd een lekker gerecht voor mij te vinden in Frankrijk. Op Corsica daarentegen worden de Franse en Italiaanse keuken gecombineerd om een ​​perfecte best-of te creëren. Pannenkoeken ontmoeten pastagerechten en kaasschotels ontmoeten antipasti – de perfecte mix als je het mij vraagt!

De combinatie van bergen & zee

Ik heb het al eerder gezegd, en ik blijf het zeggen: wat is er mooier dan een eiland waar bergtoppen en schilderachtige stranden samenkomen? Corsica is de perfecte keuze, vooral voor mensen zoals ik die nooit kunnen kiezen tussen bergen en zee. De ene dag tot 2.700 meter hoge toppen beklimmen en de rest van de dag op ongerepte witte stranden liggen – dat kan (bijna) alleen op Corsica.

Geen beddenfabriek

Wat onderscheidt Corsica van veel mediterrane eilanden? Er zijn geen grote hotels in de wijde omtrek. Hoe mooi Gran Canaria, Mallorca en Co ook zijn, de enorme hotelcomplexen maken het landschap er niet bepaald mooier op. Op Corsica daarentegen zijn er alleen kleine hotels, prachtig aangelegde vakantieoorden van één tot twee verdiepingen en typische pensions van het land. En ik hou ervan!

De mooiste stranden

Iedereen die ooit de tropische stranden van de wereld heeft verkend, zal het met me eens zijn: als het gaat om eilandparadijzen zoals de San Blas-eilanden in Panama, hebben de mediterrane eilanden het vaak niet zo gemakkelijk. Maar Corsica kan hier zeker bijblijven. Het water is zo mooi turkoois en de stranden zijn op veel plaatsen wit en buiten het hoogseizoen aangenaam leeg. Ik ben blij om de temperaturen van rond de 22 graden te accepteren!

Redenen waarom u uw vakantie op Corsica zou moeten doorbrengen
Schuiven naar boven