Vakantie in Qatar: Gouden Woestijn aan de Perzische Golf

Woestijn

Schitterende moskeeën, bizarre woestijnformaties en moderne architectuur: in het jaar van het WK trekt het emiraat aan de Perzische Golf niet alleen bezoekers met grote stadions, maar ook met unieke bezienswaardigheden.

Een klein land dat in 2022 wereldwijd de aandacht zal trekken: Qatar is de gastheer van het WK en is verre van onomstreden. Het emiraat is nauwelijks verschenen als reisbestemming, hoewel het volgens een onderzoek van het World Economic Forum een ​​van de tien veiligste reisbestemmingen ter wereld is. Nu opent de monarchie aan de Perzische Golf haar deuren en nodigt u uit voor vakantie. Qatar verwacht dit jaar een miljoen extra bezoekers. Indrukwekkende woestijnlandschappen, futuristische steden en stadions en eeuwenoude tradities komen hier samen. De verschillende werelden zijn binnen een paar uur te bereizen. Het is slechts 90 kilometer van de oost- tot de westkust van het schiereiland.

Bezienswaardigheden, de Parel

Dubai heeft zijn palmboom, Qatar zijn parel. Dit kunstmatige mega-eiland ligt voor de hoofdstad Doha in de Golf van Qatar. In 2004 begonnen de werkzaamheden en nu is hier 400 hectare land met meer dan 30 kilometer kustlijn gecreëerd. De naam van het gebied komt uit de geschiedenis: duikers hebben hier ooit naar wilde parels gezocht. De villa’s en appartementen aan het fijne strand behoren tot de duurste en meest luxueuze in de Arabische regio; gastronomische restaurants, jachthavens en exclusieve winkels liggen naast elkaar. Het kopen van onroerend goed is hier veel aantrekkelijker dan in Dubai, aangezien buitenlandse kopers ook het recht hebben op inschrijving in het kadaster en zo het eigendom veilig te stellen.

Excursie in de woestijn

Een must om te bezoeken tijdens een vakantie naar Qatar: Spectaculaire zandduinen en kalksteenwoestijnen kenmerken grote delen van het land. De achtergrond in het zuidoosten van Qatar is surrealistisch, bijna bizar. Langs de Chaur al-Udaid, een binnenmeer, rijzen fijne zandduinen tot 40 meter de lucht in. Het gebied rond het water is een Unesco-site; Tijdens de koelere maanden van oktober tot maart worden bezoekers aangetrokken door begeleide kampeertochten in de woestijn. Talrijke tochten starten vanuit Doha naar het indrukwekkende landschap. De sfeer van de uitgestrekte, stille woestijn is heel bijzonder op sterrennachten en bij zonsopgang en zonsondergang.

Katara cultrueel dorp

De moderne culturele wijk Katara strekt zich uit ten oosten van Doha. Hier vinden bezoekers tal van attracties en bezienswaardigheden van Qatar: amfitheaters, bioscopen, galerijen, conferentiezalen, winkelcentra, een planetarium en een operagebouw. Er werden ook speciaal een souk en een strand gecreëerd. De prachtige Katara-moskee, ontworpen door de Turkse architect Zeynep Fadilloglu, is de moeite waard. Het gebouw is versierd met email en sierlijke blauwe en gouden tegels. Nog briljanter is de Gouden Moskee op een paar meter afstand. De duizenden tegels die schitteren in de woestijnzon zijn al van ver te zien.

Museum voor Islamitische kunst

Het vorstelijke Museum voor Islamitische Kunst verheft zich aan de Corniche-promenade van Doha. Met zijn abstracte torens lijkt de buitenkant op een moderne moskee; binnen wachten vier verdiepingen vol schatten. I. M. Pei ontwierp het gebouw, dat in 2008 werd geopend, als zijn laatste meesterwerk. De architect heeft het Louvre in Parijs al de opvallende glazen piramide gegeven. In verschillende tentoonstellingen kunnen bezoekers kunstwerken uit de hele Arabische wereld bewonderen. Bovenaan bevindt zich het haute cuisine-restaurant “IDAM”, dat een mix van Franse en lokale gerechten serveert. Ook het aangrenzende park is een bezoek waard met zijn sport- en recreatievoorzieningen.

Vakantie in Qatar: Gouden Woestijn aan de Perzische Golf
Schuiven naar boven