Welke olie aandelen?

Aandelen

De grondstoffenaandelenmarkt biedt veel potentieel winstgevende investeringsmogelijkheden, waaronder olieaandelen en olie-ETF’s (Exchange Traded Funds). Het kopen van een olievoorraad kan echter ingewikkeld zijn.

De vraag naar olie en gas groeit gestaag ondanks het toegenomen gebruik van hernieuwbare energiebronnen. De economieën van de meeste landen in de wereld zijn nog steeds sterk afhankelijk van olie en zijn bijproducten.

Desalniettemin kunnen de olieprijzen erg volatiel zijn. De sterke stijging van de energie- en brandstofprijzen in de afgelopen maanden heeft dit maar al te duidelijk gemaakt. Daarom is het voor u, als handelaar of belegger, absoluut noodzakelijk om de risico’s van beleggen in olieaandelen te begrijpen.

Voor risicospreiding heeft u beslist een uitgebalanceerde beleggingsportefeuille nodig. Hier willen we u de belangrijkste voor- en nadelen van het kopen van een olievoorraad voorleggen. We hebben ook enkele van de beste olievoorraden van 2022.

De risico’s van beleggen in olieaandelen

Zelfs de kleinste verandering in vraag en aanbod verandert de actuele olieprijs. Dus als u overweegt een olie-aandeel zoals BP (BP) of Shell (SHEL) aan uw portefeuille toe te voegen, houd dan rekening met de volgende factoren.

De prijzen van olieaandelen zijn volatiel, waardoor het voor beleggers riskant is om een ​​groot deel van hun kapitaal eraan te binden zonder eerst adequaat onderzoek te doen. De volatiliteit van een olievoorraad hangt af van verschillende geografische, politieke en economische factoren. Zo kan politieke onrust in het Midden-Oosten een aanzienlijke impact hebben op de prijs van olievoorraden.

Als u overweegt te investeren in een olievoorraad, moet u diepgaand onderzoek doen naar het bedrijf en zijn projecten. Deze fundamentele analyse geeft u een idee van wat u in de toekomst van het bedrijf kunt verwachten.

Oplichting bij beleggen in olieaandelen

Er zijn in het verleden veel gevallen van fraude geweest in de aardolie-industrie. Je hebt het misschien gehoord toen beleggers in olieaandelen belegden om erachter te komen dat ze waren opgelicht en dat de vermeende oliemaatschappijen niet eens bestonden. In andere gevallen bleken de prognoses voor exploratieprojecten overdreven. Goed marktonderzoek naar de oliemaatschappij, haar producten, oliebronnen en exploratieprojecten is daarom essentieel voor elke investering.pri

Welke olie aandelen?
Schuiven naar boven